Да бъдеш родител е едно от най-смислените и пълноценни неща, с които човек се захваща.

Родителят е незаменим – това е единствената роля, в която сме най-добрите и най-важните за своите началници – децата ни. В техните очи ние сме всемогъщи богове и даваме най-сладката любов и подкрепа.

Да бъдеш родител обаче си остава само роля – една от десетките, в които всеки един от нас влиза ежедневно.

През следващите месеци ще ви срещам онлайн с хора, които ме вдъхновяват и могат да бъдат прекрасен пример за това колко много неща прави един родител освен да се грижи за децата си.


Вторият ни гост е един изключително вдъхновяващ човек – Веселина Станева.

В кои други роли, освен ролята на родител и майка можем да те видим най-често?

Не обичам много титлите и ролите, защото за мен те често се размиват. В последно време освен в сферата на семейството, като родител и партньор, се изявявам основно в работната като Мениджър с много шапки и здравословната, като хоби атлет вечно тестващ физическите си граници. За всичко друго ми остава по-малко време, отколкото ми се иска…

Коя от тези роли ти дава най-много?

Всичките ме учат на много и различни неща и най-хубавото е, че успявам да пренеса уроците от една сфера в друга.

Какво те мотивира?

Любопитството и стремежа за развитие и растеж.

Какви са трудностите, търсейки баланс и хармония?

Големи! Често залитам в крайности и напоследък най-трудно ми е да казвам „Не“ на нови и интересни възможности.

Какви са компромисите, които правиш със себе си и семейството си?

Старая се да не правя никакви и и да приемам всичките си избори, като правилни за дадения момент и конкретното ми състояние. Ако започна да приемам нещата, които правя или не правя като компромис, мисля че ще се чувствам много нещастна.

Струва ли си?

 Често си го задавам тоя въпрос и все още не съм достигнала до окончателен отговор. 🙂

Веси e майка на две деца – близначки, продуктов девелопър в сферата на AI/ML (изкуствен интелект и машинно обучение). Освен това е и активен спортист и участник в множество състезания – вкл. триатлоните Лъвско сърце (щафета) и Правец Три.
Създател на страницата
Mama Talks Money – Мама говори за пари. Полезен ресурс с много съвети по отношение на финансите, бизнеса.
Mama Talks Money ще ви разкаже какви са данъчните облекчения, от които можете да се възползвате като младо семейство или работещи с деца, как да оптимизирате разходите си, как да планирате бюджета си, как тактично да си поискате увеличение на заплатата и много други.
Освен всичко това, Веси среща аудиторията си с много интересни хора, с които говорят за парите, но от съвсем различен ъгъл.