Да бъдеш родител е едно от най-смислените и пълноценни неща, с които човек се захваща.

Родителят е незаменим – това е единствената роля, в която сме най-добрите и най-важните за своите началници – децата ни. В техните очи ние сме всемогъщи богове и даваме най-сладката любов и подкрепа.

Да бъдеш родител обаче си остава само роля – една от десетките, в които всеки един от нас влиза ежедневно. Продължавам със срещите с хора, които ме ме вдъхновяват и могат да бъдат прекрасен пример за това колко много неща прави един родител освен да се грижи за децата си.


Днес ви срещам с …. Харитина Виденова – Професия Мама

В кои други роли, освен ролята на родител и майка можем да те видим най-често?

В ролята на кулинар любител, на домакиня, на пътешественик и на любител на книгите.

Коя от тези роли ти дава най-много?

Всички ми дават толкова много хубави неща, че не бих се отказала от никоя от тях. Обожавам да готвя и да творя в кухнята. За мен готвенето никога не е било просто задължение, а винаги го правя с любов. Не бих се отказала от пътуванията. Мога всеки ден да съм на различно място и да живея на колела. И гората и планината! Не пропускаме всяка седмица да сме сред природата.

И книгите – това може би е една от първите ми страсти от още дете. За съжаление не ми остава много време за четене и на месец не успявам да прочета повече от 1-2 книги, но успях да преоткрия аудио книгите и сега комбинирам четене и слушане.

Какво те мотивира?

Най-големият ми мотиватор е мъжа ми, който вярвам в мен повече от самата мен и постоянно ми напомня, че мога да постигна всичко, което съм си поставила за цел и никога да не се отказвам.

Какви са трудностите, търсейки баланс и хармония?

Най- голяма трудност за мен беше да не загубя се и да спра да се обвинявам, че отделям време само за себе си и хобита си, докато ме чака планина от чинии за миене или от дрехи за пране. 

Какви са компромисите, които правиш със себе си и семейството си?

Най-често правих компромис със съня си, че тези 24 часа за нищо не стигат. По-лесно ми е да кажа с какво не правя компромис – с време за мен, което си взимам всеки ден, без значение колко задачи имам още да свърша.

Струва ли си?

Понякога и аз това се питам. Изпитвам съмнения. Но всеки път като виждам резултатите, знам че всичко си струва и нямам време да съжалявам за нищо.


Харитина Виденова, по-известна в онлайн пространството като Професия Мама е един от най-популярните кулинарни блогъри у нас.
Майка на момиче и момче, работещ на пълен работен ден и любител кулинар, чиито рецепти присъстват ежедневно във всяко домакинство.

Превърнала хобито си в нещо повече, тя вдъхновява десетки майки да готвят вкусно и здравословно, без това да отнема часове седене в кухнята.

Сайт, рецепти: https://profesiyamama.com/
Инстаграм: Кликни тук